Results 1 to 9 of 9

Thread: Charged battery, no electrics

  1. #1
    Junior User
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    East Midlands
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Charged battery, no electrics

    Ive just had the battery off for a few days to charge it and once returned to the car there is no life at all.
    No interior light when I open the door, no alarm chirp, no dash lights, nothing.
    Battery should be ok after 4 days on trickle charge and the battery indicator I got with the Ctek charger shows green, so usable.
    Ctek charger manual says the battery should be able to start a car after 20 hours charge (its had 40) yet there are no electrics at all as with a totally flat battery.
    Battery shows 13.7v on meter.
    Have I bust something? Any ideas?

  2. #2
    Senior User
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    brotton , saltburn by the sea
    Posts
    1,551
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Have you forgot to bolt the thin red wire back on when you have put the thick red wire back on the battery
    . Its a nova there aint much to go wrong

  3. #3
    Junior User
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    East Midlands
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thin red wire??? Is there a thin red wire?
    Its gone dark now so I guess I'll be looking for that tomorrow.

    Failing that I have 5 RAC callouts to use before June

  4. #4
    Senior User
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    brotton , saltburn by the sea
    Posts
    1,551
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Just a google image but you can see the pos wire bolts on to the side of the battery clamp .

    Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

  5. #5
    Junior User
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    East Midlands
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hmmmm. I see it.
    I'll have another look tomorrow.
    Thanks .

    Sent from my TA-1024 using Tapatalk

  6. #6
    Junior User
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    East Midlands
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    That will teach me not to do simple things like connect a battery when it's going dark
    The small wire had fallen off the bolt.


    Sent from my TA-1024 using Tapatalk

  7. #7
    Club Member Club Member Jonesfach's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Wrexham
    Posts
    551
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by RichGold View Post
    That will teach me not to do simple things like connect a battery when it's going dark
    The small wire had fallen off the bolt.


    Sent from my TA-1024 using Tapatalk

  8. #8
    Junior User
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    East Midlands
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It even started up on all four cylinders too , which makes a nice change.

  9. #9
    Senior User
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    brotton , saltburn by the sea
    Posts
    1,551
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hahaha glad its sorted

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •